Biatlonová reprezentace se ze soustředění pochlubila hned několika fotkami, na kterých je zdokumentováno jejich zázemí. Je skoro až neuvěřitelné, že celá reprezentace má k dispozici jen tři malé dřevěné chatičky, kde je sotva k hnutí. Například v ložnici, kterou sdílejí Michal Šlesinger a Adam Václavík, se lze jen sotva otočit. „Spím samozřejmě nahoře. Jak je Boušek starý, tak by nahoru už nevylezl,“ dělal si legraci Václavík. „Strop je nízko a jak mi dneska zvonil budík a chtěl jsem ho vypnout, tak jsem se praštil do hlavy,“ popsal spaní v miniaturní ložnici.
Biatlonisté mají v Norsku alespoň svého kuchaře. S českým týmem totiž odcestoval Jaroslav Jíra, šéfkuchař liberecké restaurace Black Horse. Na soustředění s biatlonisty je poprvé a zřejmě ne naposled. „To, co Jarda předvádí, je neskutečné. Vaří jako v luxusní restauraci,“ radoval se Václavík. „Maso má fantastické. Přílohy dělá ze zdravých surovin, třeba z pohanky nebo krup, ale umí je perfektně dochutit. Klobouk dolů.“
„Úplně luxusní,“ chválila si i Markéta Davidová. „Dneska jsem si zrovna říkala, čím jsme si to zasloužili. Měli jsme kozí sýr ve filo těstě s cibulovou marmeládou a salátem. Bylo to strašně dobré,“ popsala svůj gurmánský zážitek česká biatlonová hvězdička.